HACCP - Bezpieczeństwo żywności

Certyfikacja

Dlaczego przystępować do certyfikacji Systemu HACCP?

Posiadanie Certyfikatu Systemu HACCP podnosi prestiż firmy, podkreśla jej zaangażowanie w bezpieczeństwo żywności  oraz w wielu aspektach jest warunkiem uzyskania zleceń czy dalszej współpracy z Klientami.

Potwierdzeniem wdrożenia zasad wynikających z Codex Alimentarius  jest uzyskanie certyfikatu.  
Certyfikat zgodności z powyższym standardem wydaje niezależna jednostka certyfikująca.

Trzeba w tym miejscu podkreślić, że System HACCP jest systemem obowiązkowym i jako taki nie wymaga certyfikacji, jednakże certyfikat systemu HACCP jest w doskonałym narzędziem marketingowym w kontaktach
z Klientami.

 

UWAGA: Należy jednak pamiętać, że informacji o posiadanym w firmie systemie HACCP nie powinno się umieszczać na produktach trafiających do konsumenta. 

Proces certyfikacji przebiega następująco: zobacz zasady certyfikacji.
Ważne! Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies, tzw. ciasteczka. Kliknij "Zgadzam się", aby niniejsza informacja nie pojawiała się lub kliknij "Polityka prywatności", aby dowiedzieć się więcej.
Polityka prywatności Zgadzam się