ISO 22000 - Zarządzanie Bezpieczeństem Żywności

Certyfikacja

Dlaczego przystępować do certyfikacji Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności?

Certyfikacja na zgodność z wymaganiami normy PN EN ISO 22000:2006 przynosi organizacji następujące korzyści:

  • komunikuje ona stosowanie przez firmę założeń normy HACCP na skalę międzynarodową - jest to globalna, międzynarodowa norma;
  • mechanizmy normy mogą stosować wszelkie firmy prowadzące działalność na całym świecie i zajmujące dowolne miejsce w łańcuchu dostaw żywności;
  • norma obejmuje większość wymagań standardów bezpieczeństwa stosowanych przez sprzedawców detalicznych żywności;
  • norma jest zgodna z przepisami HACCP ustalonymi przez komisję CAC;
  • jest ona odpowiednia również dla podmiotów kontrolujących działalność przedsiębiorstw;
  • struktura normy właściwie wpasowuje się w kluczowe wymagania systemów zarządzania zgodnych z normami ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015;
Proces certyfikacji przebiega następująco: zobacz zasady certyfikacji.
Ważne! Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies, tzw. ciasteczka. Kliknij "Zgadzam się", aby niniejsza informacja nie pojawiała się lub kliknij "Polityka prywatności", aby dowiedzieć się więcej.
Polityka prywatności Zgadzam się