certyfikacja
systemów
zarządzania

Kategoria: System Zarządzanai Bezpieczeńswtem Żywności

Temat szkolenia: Wymagania HACCP

Szkolenie jest warsztatem, gdzie szereg ćwiczeń dotyczy identyfikowania procesów zarządzania bezpieczeństwem żywności oraz zrozumienia pojęć zagrożenie i ryzyko.

Grupa docelowa

Szkolenie jest kierowane do wszystkich firm w tzw. łańcuchu powstawania żywności – uczestniczących w procesie „od pola do stołu”.

Firmy, do których kierowane jest szkolenie to nie tylko producenci żywności, ale także firmy produkujące dodatki, firmy świadczące usługi dla sektora spożywczego.

Korzyści z uczestnictwa

  • Zapoznanie z najważniejszymi, najnowszymi przepisami krajowymi i UE dotyczących bezpieczeństwa żywności,
  • Umiejętność interpretacji przepisów jw. z punktu widzenia organów nadzoru,
  • Umiejętność implementacji przepisów jw. w celu poprawienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności,
  • Zapoznanie z wymaganiami wdrożenia systemu HACCP i jego funkcjonowania w praktyce.

Program szkolenia

  • Aktualne podstawy prawne implementacji systemu HACCP – prezentacja nowości legislacyjnych,
  • Bezpieczeństwo żywności i żywienia,
  • Budowa systemu HACCP – implementacja najnowszych przepisów,
  • Zrozumieć HACCP
  • Czym jest plan HACCP?
  • Ryzyko,
  • CCP,
  • Procedury monitorujące,
  • Walidacja i weryfikacja z planem HACCP,
  • Dokumentacja.

Kolejne kroki

Szkolenia otwarte prowadzimy w województwie śląskim i mazowieckim. Szkolenia dedykowane prowadzimy na terenie całej Polski.W przypadku zainteresowania szkoleniem prosimy o kontakt za pomocą formularza: Zapytanie o szkolenia i/lub kontakt telefoniczny lub mailowy.

LinkedIn
Kontakt
©2021 DAS Polska | Polityka prywatności
realizacja: hotmedia
Ważne! Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies, tzw. ciasteczka. Kliknij "Zgadzam się", aby niniejsza informacja nie pojawiała się lub kliknij "Polityka cookies", aby dowiedzieć się więcej.