certyfikacja
systemów
zarządzania

Kategoria: System Zarządzanai Bezpieczeńswtem Żywności

Temat szkolenia: Wymagania normy ISO 22000:2005

Szkolenie jest warsztatem gdzie szereg ćwiczeń dotyczy identyfikowania procesów zarządzania bezpieczeństwem żywności oraz zrozumienia pojęć zagrożenie i ryzyko.

Grupa docelowa

Szkolenie skierowane jest do osób odpowiedzialnych za system zarządzania bezpieczeństwem żywności posiadających wiedzę z zakresu systemu HACCP.

Szkolenie jest kierowane do wszystkich firm w tzw. łańcuchu powstawania żywności – uczestniczących w procesie „od pola do stołu”.

Firmy, do których kierowane jest szkolenie to nie tylko producenci żywności, ale także firmy produkujące dodatki, firmy świadczące usługi dla sektora spożywczego.

Korzyści z uczestnictwa

  • Zapoznanie z wymaganiami normy ISO 22000:2006,
  • Zrozumienie zagrożeń dla firm branży spożywczej na globalnym rynku,
  • Umiejętność efektywniejszego wykorzystania zasobów ukierunkowanych na dbanie o bezpieczeństwo żywności,
  • Umiejętność wykorzystania identyfikowalności w łańcuchu żywnościowym.

Program szkolenia:

  • Rola firmy spożywczej na globalnym rynku,
  • Kontrola bezpieczeństwa żywności czy działania prewencyjne – koszty / zyski,
  • Procesy w zarządzaniu bezpieczeństwem żywności (cykl PDCA),
  • Zagrożenie a ryzyko – dlaczego identyfikacja i zarządzanie ryzykiem jest kluczowe dla bezpieczeństwa żywności,
  • Identyfikacja / identyfikowalność elementy wspierające system,

Kluczowe elementy normy ISO 22000:2006.

Kolejne kroki

Szkolenia otwarte prowadzimy w województwie śląskim i mazowieckim. Szkolenia dedykowane prowadzimy na terenie całej Polski.W przypadku zainteresowania szkoleniem prosimy o kontakt za pomocą formularza: Zapytanie o szkolenia i/lub kontakt telefoniczny lub mailowy.

LinkedIn
Kontakt
©2021 DAS Polska | Polityka prywatności
realizacja: hotmedia
Ważne! Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies, tzw. ciasteczka. Kliknij "Zgadzam się", aby niniejsza informacja nie pojawiała się lub kliknij "Polityka cookies", aby dowiedzieć się więcej.